Fenix Search

Bezpečné pracoviště v době pandemie – příklady z praxe a tipy

Inspirujte se u firem Faurecia nebo Foxconn a vytvořte pro své zaměstnance bezpečné pracoviště na míru vašim potřebám a možnostem.

Od jara 2020 je pandemie koronaviru výzvou pro všechny lidi i ekonomiky celého světa. World Employment Confederation, v České republice zastoupena Asociací poskytovatelů personálních služeb, jíž je FENIX SEARCH členem, vytvořila iniciativu Bezpečně do práce.

Cílem iniciativy je sdílet zkušenosti a příklady dobré praxe, jak může každá firma, každá organizace implementovat opatření, která jí pomohou zvládnout rizika onemocnění COVID19. Iniciativa přináší konkrétní návody, jak vytvořit nové standardy práce a jak lze bezpečně i v době pandemie nadále pracovat. K dispozici dává protokoly bezpečného pracoviště z různých zemí světa a postup, jak si jej mohou organizace vytvořit na míru.

Iniciativa definuje klíčové oblasti, na které by neměli zaměstnavatelé při vytváření bezpečného pracoviště zapomenout. Patří mezi ně zajištění rozestupů mezi zaměstnanci a odděleními, filtrace vzduchu a větrání, zavedení více bezdotykových povrchů a ploch, dodržování hygienických předpisů, vytvoření bezpečných zón, četnější úklid a dezinfekce, barevné označení rizikových ploch, zajištění ochranných pomůcek a důraz na interní komunikaci.

Protokoly řeší také rizika na pracovišti a doplňují stávající předpisy BOZP. Vycházejí z hierarchie řízení rizik Národního ústavu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. K dispozici je přes 400 protokolů z 13 zemí z 5 odvětví (doprava a logistika, automobilový průmysl, výroba, stavebnictví a potravinářství).

Díky praktickému průvodci lze v 7 krocích aktivovat protokol pro bezpečné pracoviště v každé firmě.

Protokoly zdraví a bezpečnosti při práci – příklady dobré praxe

Firemní opatření firmy Foxconn

Firemní opatření společnosti Faurecia

Webové stránky World Employment Confederation (WEC)

Blog WEC k tématu bezpečnosti práce v době pandemie

Podcast WEC k tématu bezpečnosti práce v době pandemie

 

Zdroj: www.apps.cz

logo
ikona ikona ikona
© 2024 Fenix Search | SLOVNÍK | ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ (GDPR) | tvorba admiva